0599-662869

Hoe werkt een pers?

Hoe werkt een pers?

In één woord: EENVOUDIG

De Mil-tek persen zijn in Denemarken ontwikkeld en gefabriceerd: een land dat bekend staat om zijn doeltreffende design met grote nadruk op eenvoud.

Restafvalpersen
De restafvalpersen werken met een afvalton op wielen waarin een afvalzak wordt gedaan. Al het afval kan in deze ton gedeponeerd worden. Zodra de ton vol is wordt deze onder de pers gereden waardoor het afval samengedrukt wordt. Deze handeling kan, afhankelijk van het soort afval, 5 tot 15 keer herhaald worden. Als de ton vol is kan de afvalzak uit de ton gehaald worden en in de afvalcontainer gedeponeerd worden.

Persen voor papier/karton en plastic/folie
De balenpersen voor papier/karton en plastic/folie werken met een persplaat. Door het openen van de vuldeur komt de persplaat naar boven. Nu kan de pers gevuld worden. Als de pers gevuld is wordt de deur gesloten en gaat de persplaat het materiaal verkleinen. De persplaat blijft kracht op het te comprimeren materiaal uitoefenen totdat de vuldeur geopend wordt. Nu kan de pers weer opnieuw gevuld worden. Dit kan, afhankelijk van het materiaal, 5 tot 30 keer herhaald worden. Hierna wordt de baal afgebonden met het bindtouw en kan deze uit de pers gehaald worden.

Persen voor EPS piepschuim

De persen voor EPS werken met een shredder en een perskanaal. Via de vuldeur (of met een opvoerband via de bovenkant van de pers) wordt het EPS-materiaal in de pers gegooid. Daar wordt het met een shredder verkleind waarna de brokstukjes in het perskanaal samengeperst worden. Het samengeperste EPS kleeft zodanig aan elkaar dat het in een onafgebroken sliert uit de machine komt. Deze sliert kan in stukken gebroken worden en op een pallet geplaatst worden: klaar om gerecycled te worden!